Databank heraldiek in Vlaanderen

De databank heraldiek bevat de door de Vlaamse overheid vastgestelde wapens en vlaggen van privépersonen, instellingen, verenigingen, gemeenten, provincies en districten. Momenteel vind je in de databank zo'n 800 items.

Wat is heraldiek?

Heraldische tekens vertellen via stijlkenmerken, figuren, kleuren en de bijhorende wapenspreuk, iets over mensen, over hun karakter en levensvisie, beroep en afkomst.
De belangstelling voor heraldiek in Vlaanderen en de wens van de burger om door een eigen heraldisch wapen zijn identiteit te bevestigen en aan het nageslacht door te geven liggen aan de bron van de regelgeving. Zo kan elke privé-persoon , vereniging of instelling van de Vlaamse Gemeenschap een aanvraag indienen voor de registratie van zijn of haar oud of nieuw wapen. Ook de Vlaamse gemeenten, provincies en districten moeten hun heraldische symbolen officieel laten bekrachtigen.

Op zoek in de databank?

Zoeken gaat eenvoudig. Je zoekt per type, gemeente, familienaam en/of trefwoord.

Meer informatie?

Lees de brochure of mail naar saro@vlaanderen.be.